About me

 

De basis voor een kunstwerk,water drop foto of ND foto is een goede uitrusting, fantasie en kennis. Om de beelden op de gevoelige plaat/sensor vast te leggen heb ik een Nikon digitale spiegelrefex camera aangeschaft. Voor bewerking en nabewerking maak ik gebruik van Photoshop. Met kennis van Photohop, je fantasie en goede apparatuur kun je de mooiste foto's maken en creëren. Dit heeft geresulteerd tot 3 disciplines:

  1. Art werk ( zelf ontwerpen met bestaande foto's ) 

  2. Water drop fotografie

  3. ND Fotografie ( Neutral Density filters kun je gebruiken om licht tegen te houden en hierdoor de sluitertijd te vertragen. Hierdoor kun je allerlei creatieve effecten bereiken met beweging in wolken, mistig zacht water, etc.)

 

Mijn naam, Oscar de Wit foto-art ontwerper, water drop en neutral density fotograaf. Vanaf 2000 bezig met het maken van Art fotografie d.m.v van bestaande foto's en gebruik van Photoshop. Sinds 2012 bezig met water drop en ND fotografie.

 

ART WERK

Ik hou van het werken met elementen van de mens en natuur.In de loop van de tijd heb ik een eigen stijl ontwikkeld op het gebied van Artwerk, een stijl die fantasie, mystiek en emotie uitstraalt. Al deze werken hebben voor een ieder een bepaalde emotie en/of herkenning. In al mijn art werken worden elementen van mens en natuur samen gesmolten tot een geheel nieuw kunst werk, deze werken kunnen wel uit honderden stukjes foto bestaan.

 

WATER DROP FOTOGRAFIE

Water drop fotografie valt onder de highspeed fotografie.

Enkele jaren geleden ben ik begonnen met water drop fotografie, hier kwam ik bij toeval mee in aanraking toen ik bezig was met een opdracht . Mijn interesse was gewekt en ben me er in gaan verdiepen. Op dit moment heb ik ook de benodigde apparatuur om deze vorm van fotografie tot zijn recht te laten komen. Nauwelijks tot niet met het blote oog te zien word ik achteraf steeds weer verrast als ik de figuren zie. Het spelen met kleuren-vormen-licht en vloeistoffen zorgen voor een mooi schouwspel.

 

ND FOTOGRAFIE

Dit soort fotografie heeft voor mij iets magisch en mystieks. 

Door een ND filter voor de lens van de camera te plaatsen zet je als het ware een zonnebril voor de lens. Er valt minder licht op de lens waardoor de sluitertijd langer moet zijn om een correcte belichting van de foto te krijgen. Hierdoor kun je – waar je normaal een fractie van een seconde laat zien in een foto – de sluitertijd zo rekken dat je beweging in de foto kunt laten zien en effecten krijgen die je met het menselijk oog nooit kunt waarnemen.
Toepassingsmogelijkheden van het filter zijn onder andere het veranderen van water in een mistachtig effect, waardoor je rust in een foto kunt creëren waar je anders onrustig bewegende golven zou zien. Op het moment dat er een bepaalde herhalende beweging in het water zit, bijvoorbeeld een waterstroom met wat schuim of herfstbladeren die om een bepaalde rots heen draaien, kun je deze beweging met een langzamere sluitertijd voren brengen en zo extra compositielijnen in de foto toevoegen die het oog door de foto kunnen leiden.
 
Zijn er snel bewegende wolken in de lucht, dan kun je dit met een normale sluitertijd vaak niet laten zien, maar door voor een langere sluitertijd te kiezen met een ND filter kun je deze beweging juist wel laten zien. Zeker als de wolken recht over je heen komen kun je door een langere sluitertijd lijnen in de lucht laten zien die naar het onderwerp gaan, ook weer handig om het oog verder de foto in te leiden.
 

 

 

klik op de afbeeldingen voor groter beeld

Water drop 

Neutral Density

Art werk

Oscar de Wit-Snijder

Apeldoorn

06-37445376

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon

Kamer van Koophandel

5767.9509

BTW NL.100111142.B01

Copyright© 2015 by LeBlanc design. Alle rechten voorbehouden.