Vanaf 2000 is hij begonnen met het samen voegen van foto's. Zijn verbazing en enthousiasme over de mogelijkheden die er ontstonden besloten hem om hier mee verder te gaan. Aarzelend begaf hij zich op het pad van de " foto bewerking". Onwetend over de technieken, pixels, en verhoudingen, begon hij enthousiast met bewerken. Het duurde een aantal jaar voordat hij stap voor stap zijn eigen stijl ontwikkelde. Veel lezen, kijken naar andere kunstenaars, dag en nacht oefenen en ontdekken wat " Mijn " is. Uiteindelijk kwam hij erachter waar zijn passie en stijl lag. Mystiek, passie, emotie werd zijn stijl. De mensen treffen met deze 3 eigenschappen en een bepaald gevoel bij ze opwekken maakte hem blij, daar deed hij het voor. Dit resulteerde in 3 disciplines: 
1-waterdrop art
2-art fotografie

3-hdr-old style

Art fotograaf
Oscar de Wit  / autodidact  / (1964) Apeldoorn

 

 

Waterdrop

De waterdrop fotografie valt onder de highspeed fotografie. Begonnen met pipetjes en plastic zakjes, uitgegroeid tot een professionele installatie. Door het werken met verschillende kleuren en vormen kunnen mooi compositie's gemaakt worden. Als druppels komen ze en op moment dat ze het water oppervlak raken komen daar de mooiste vormen uit. De vormen, niet groter dan 3-5mm, zijn nauwelijks met het blote oog te zien. Des te mooier is het om deze water kunst op groot formaat te zien.

......hij is de water kunstenaar
 

Wereldwijd platvorm voor fotografen

Oscar de Wit- Snijder participeert in een wereldwijd foto platvorm genaamd GuruShots. In dit wereldwijde platvorm worden challenges uitgeschreven waar iedere fotograaf in de wereld aan kan deelnemen. Oscar is nu toegetreden tot een select gezelschap dat challenges mag uitschrijven en beoordelen. Mede door het winnen van een wereldwijde challenge is hij het hoogste wat je kan halen op dit platvorm namelijk " Guru ". De foto van de smid in Elburg is op dit platvorm gekozen als beste foto in de challenge " beroepen ". Deze foto is bewerkt in mijn stijl.

Foto in de scheurkalender National geographics 2019

Gekozen als beste foto op het wereldwijde challenge foto platform GuruShots in de challenge " Beroepen"

Cuypers bibliotheek Rijksmuseum Amsterdam
 

Art work

Voor hem is het zeer belangrijk, voor het ontwerpen van een werk op maat, de interactie tussen de kunstenaar en de persoon voor wie het bedoeld is. Wat is zijn passie, hobby, kleur, interesse enz. om zo een werk te maken dat herkenbaar is en afgestemd is op die persoon. De werken van hem zelf zijn ook gebaseerd op zijn ervaringen, emotie's, hoogte en diepte punten.

....het artwerk van Oscar de Wit-Snijder is mystiek, fantasie vol
en straalt emotie uit.....

HDR-Oldstyle

Tijdens het aanpassen van de foto's van een molenaar in Cadzand-Bad wilde hij deze een andere uitstraling mee geven, zo is een stijl ontstaan die kenmerkend is voor het project over " oude ambachten en monumentale panden in en rond Apeldoorn". Een stijl die authenticiteit en detail uitstraalt , genaamd " HDR Old style ".

Het nieuwe project zal dan ook op deze stijl geënt zijn. Dat project is " de 10 bijzonderste bibliotheken in Nederland ". Na het project komt er een landelijke expositie. 

Hdr Oldstyle - Impressie eerste 5 bijzondere bibliotheken

Oscar de Wit-Snijder

Huis fotograaf van Kees Blom fijnschilder te Apeldoorn

Oscar de Wit-Snijder

Apeldoorn

06-37445376

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon

Kamer van Koophandel

5767.9509

BTW NL.100111142.B01

Copyright© 2015 by LeBlanc design. Alle rechten voorbehouden.